Датската полиция проведе акция в Копенхаген и арестува мъж, заподозрян,

...
Датската полиция проведе акция в Копенхаген и арестува мъж, заподозрян,
Коментари Харесай

Датската полиция арестува мъж, подготвял атентати

Датската полиция организира акция в Копенхаген и арестува мъж, обвинен, че е възнамерявал ислямистки терористични офанзиви , оповестиха през днешния ден управляващите, като прибавиха, че евентуално арестуваният е работил самичък, съобщи Асошиейтед прес.

Оперативния шеф на датската Служба за сигурност и разузнаване Флеминг Дрейер сподели, че обвиненият се е опитвал да си набави оръжие и муниции, и е възнамерявал " една от няколко офанзиви ".

Главният контрольор на полицията в Копенхаген Йорген Берген Сков сподели, че мъжът е обвинен за нарушение на датските антитерористични закони и мярката му за неотклонение ще се гледа на следващия ден при закрити врата. Засега не се оповестява самоличността на обвинения.
 
In, police has arrested a person this afternoon suspected of plotting a terrorist attack with militant Islamist motive. Allegedly tried to procure firearms and ammunition, but is supposed to have acted alone
— Guy Van Vlierden (@GuyVanVlierden)

" Няма подозрение, че напъните на Службата за сигурност и разузнаване са довели до разстройване на терористична офанзива ", сподели Берген Сков на обща конференция с представители на контраразузнаването. Не беше обявено по кое време и къде са планувани офанзивите.

" Смятаме, че е работил самичък ", сподели Дрейер, като добави, че претекстовете на мъжа са " екстремистки и ислямистки ".

През декември датската полиция арестува близо 20 души, обвинени в връзка с ислямистки тероризъм при поредност от акции в цялата страна. И Дрейер, и Берген Сков споделиха, че днешният арест не е обвързван с този случай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР