Датската кралица Маргрете II поднесе извинения само няколко дни след

...
Датската кралица Маргрете II поднесе извинения само няколко дни след
Коментари Харесай

Датската кралица Маргрете се извини за отнемането на кралските титли на внуците си

Датската кралица Маргрете II сервира извинения единствено няколко дни откакто лиши някои кралски трофеи на четирима от внуците си.
кралица Маргрете II
В края на септември Маргрете, която е най-дълго управлявалият монарх в Европа, разгласи, че децата на най-малкия ѝ наследник, принц Йоахим, към този момент няма да могат да се назовават принцове или принцеси - купа, която имат сега.

От 1 януари децата - Николай, Феликс, Хенрик и Атина, ще могат да употребяват единствено другата си купа - граф или графиня на Монпезат.

Датският кралски дом тогава съобщи, че този ход е " в сходство " с дейностите на други европейски кралски фамилии, с цел да могат децата да " градят личния си живот ", без да бъдат ограничавани от " специфичните съображения и отговорности ", които произтичат от принадлежността им към кралското семейство.

Този акт провокира доста обществени полемики в фамилията, като принц Йоахим, който живее в Париж с втората си брачна половинка принцеса Мари, изрази пред датските медии разочарованието и огорчението си от случилото се.

Най-големият му наследник принц Николай, който е и модел, също съобщи пред датски публицисти, че е шокиран, тъжен и комплициран от дейностите на баба си.

Кралицата желае да " обезпечи бъдещето " на датската монархия

В ново известие от понеделник кралица Маргрете призна, че е имало " мощни реакции " по отношение на решението ѝ да забрани внуците да бъдат наричани принц или принцеса.

" Взех решението си като кралица, майка и баба, само че като майка и баба подцених степента, в която по-малкият ми наследник и неговото семейство се усещат наранени ", сподели кралица Маргрете.

" Това прави мощно усещане и за това скърбя. "

Въпреки това кралицата не анулира решението си, като съобщи, че то е било " дълго чакано " и че от време на време " би трябвало да се вземат сложни решения ".

Кралица Маргрете съобщи, че притежаването на кралска купа е обвързвано с редица задължения и отговорности, които в бъдеще ще се извършват от по-малко членове на кралското семейство, и това е част от нейната визия за " обезпечаване на бъдещето " на монархията. " Никой не трябва да се съмнява, че моите деца, снахи и внуци са моята огромна наслада и горделивост ", сподели кралицата. " Сега се надявам, че ние като семейство можем да намерим успокоение, с цел да намерим пътя през тази обстановка. "

Въпреки че купите на кралските внуци ще бъдат изменени, те няма да изгубят местата си в реда на заместничество на датската корона. Понастоящем те са седми, осми, девети и десети в реда за заместничество на трона, след татко си, братовчедите и чичо си. /БГНЕС, Евронюз

Копенхаген / Дания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР