Датската фармацевтична компания Ново Нордиск“ (Novo Nordisk) проучва дали семаглутид,

...
Датската фармацевтична компания Ново Нордиск“ (Novo Nordisk) проучва дали семаглутид,
Коментари Харесай

Фармацевтична компания тества медикамент за отслабване за деца от 6 до 12 години

Датската фармацевтична компания „ Ново Нордиск “ (Novo Nordisk) изследва дали семаглутид, дейната съставна част на медикамента „ Оземпик “ (Ozempic), може да се употребява при деца на възраст от 6 до 12 години, написа вестник „ Тейд “ De Tijd, представен от белгийската новинарска организация Белга.

„ Ново Нордиск “ изследва дали инжекциите от 2,4 мг семаглутид са безвредно и дейно лекуване за намаляване при деца с наднормено тегло. Изпитването се организира в 10 страни и има за цел да включи 210 деца с показател на телесна маса (ИТМ) над избран предел.

В Белгия изследователската стратегия „ Степ Янг “ (Step Young) е в ход в университетските лечебни заведения в Брюксел, Льовен и Антверпен.

Каролин ван де Меле, координатор на мултидисциплинарния екип за битка със затлъстяване в университетската болница в Антверпен, е удовлетворена от изследването, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ При младежите с доста висок ИТМ е мъчно да се реализиран задоволителни резултати единствено с извършения и диета “, споделя тя.

По-бързото намаляване със семаглутид може да даде на децата спомагателна мотивация, споделя тя пред „ Тейд “. Тя вижда и дълготрайни изгоди, в това число понижен риск от диабет и сърдечносъдови болести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР