Датската банка Jyske ще започне да начислява такси на богатите

...
Датската банка Jyske ще започне да начислява такси на богатите
Коментари Харесай

Датската Jyske Bank с план да облага депозитите на най-богатите си клиенти

Датската банка Jyske ще стартира да начислява такси на богатите си клиенти, които съхраняват парите си на депозит. Новината идва седмица, откакто финансовата институция пусна първата ипотека с негативна рента в света. От втория по величина заемодател в Дания обявиха, че всеки клиент, подал над 7,5 милиона датски крони (1,1 милиона долара) ще получи негативна рента от 0,6%.

„ Средата с негативни лихви, която засегна датския пазар през 2012 година, с спиране през 2014 година, в този момент наподобява с много непрекъснат темперамент. Пазарните упования са, че средата на негативния лихвен % ще продължи няколко години “, сподели в изказване изпълнителният шеф на Jyske Bank Андерс Дам.

Мярката беше оповестена паралелно с публикуването на финансовите резултати на трезора за второто тримесечие, които демонстрираха спад на чистата облага от лихви със 7% на годишна база. Отрицателната рента цели да насърчи клиентите да си харчат парите, връщайки ги назад в стопанската система и стимулирайки растежа.

Най-големият датски заемодател Danske Bank съобщи, че няма проекти да вкарва негативни лихви по депозитите, макар че от швейцарската банка UBS споделиха, че ще наложат негативна ставка от 0,75% за богати клиенти, които подават повече от 2 милиона швейцарски франка.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР