Дата през юни беше изоставена, след като споразумение за сигурност,

...
Дата през юни беше изоставена, след като споразумение за сигурност,
Коментари Харесай

Австралия се противопоставя на тихоокеанското влияние на Китай чрез пакт за сигурност с Папуа Нова Гвинея

Дата през юни беше изоставена, откакто съглашение за сигурност, подписано сред Съединените щати и държавното управление на Марапе, провокира митинги в нацията в южния Тихи океан през май поради опасения, че подкопа суверенитета на Папуа Нова Гвинея.

Марапе сподели, че съглашението с Австралия зачита суверенитета на двете народи и е инициирано от неговото държавно управление.

Той сподели, че споразуменията за сигурност с Австралия и Съединените щати не значат, че той застава на страната на тези народи в стратегическото им съревнование против Китай.

„ Нашата съществена външна политика като другари на всички, врагове на никой не остава. И в никакъв случай не сортира страни, ” сподели Марапе пред кореспонденти.

Албанезе сподели, че и Австралия, и договарящите от Папуа Нова Гвинея са постигнали това, което са желали в съглашението.

„ Това е всеобхватно и историческо съглашение “, сподели Албанезе. „ Това ще улесни Австралия да помогне на PNG да отговори на потребностите си от вътрешна сигурност, а Ав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР