Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура е получило лиценз за пристанищен оператор

...
Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура е получило лиценз за пристанищен оператор
Коментари Харесай

Държавната Пристанищна инфраструктура получи лиценз за оператор на Росенец

Държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " е получило лиценз за пристанищен оператор на терминала " Росенец " край Бургас. С него страната ще може да ръководи нефтеното пристанище. Това заяви министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в четвъртък.

Гвоздейков посети " Росенец ", където трябваше да ревизира по какъв начин вървят договарянията по преустановяване на концесията на терминала, дадена на съветската компания " Лукойл " . преди три дни, откакто преди месец депутатите гласоподаваха страната да. Преди това в продължение на години пристанището се управляваше от съветското сдружение.

По думите на Гвоздейков до дни би трябвало да се реализира и съглашение за потреблението на данъчния склад на територията на терминала, което е условието, с цел да може държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " да получи експлоатационна валидност като оператор.

" Процесът по вдишване на ръководството на терминала от страната върви безпрепятствено в добър разговор ", сподели Гвоздейков.

" В идващите 3 месеца следва да бъде направен разбор, взаимно със службите за сигурност, с Агенция " Митници ", Гранична полиция за това по какъв начин тъкмо да бъде проведена работата в обекта ", добави министърът.

Той сподели още, че се работи, тъй че процедурата по прекачване на ръководството на терминала край Бургас да завърши за по-малко от 30 дни, какъвто е срокът за завършването ѝ.

По-рано в сряда Гвоздейков сподели, че страната на " Лукойл " поради прекратяването на концесионния контракт. Министерският съвет взе решението за това преди седмица. Преди това Народното събрание одобри законодателни промени в Народното събрание като част от за надзор по използване на ограничаващите ограничения против Русия по отношение на дейностите ѝ в Украйна.

България е, която получи изключение да внася съветски петрол по море още две години, откакто през май 2022 година Европейски Съюз наложи на Русия.

Изключението стана допустимо със, контрактувана от държавното управление на Кирил Петков за да се подсигурява вътрешното ползване.

Предложение за връщането на терминала под контрола на страната и възбрана за даването на концесия на обекти, свързани с пренос на петрол от Русия,.

Малко след гласуването на измененията от настоящия парламент президентът за прекратяването на концесията на пристанището. Тя е за период от 35 години и беше подписана през време на първото държавно управление на Бойко Борисов през 2011 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР