Държавният секретар по въпросите на отбраната на Великобритания Бен Уолъс

...
Държавният секретар по въпросите на отбраната на Великобритания Бен Уолъс
Коментари Харесай

Неволна грешка: Разпространиха данните на 250 преводачи, опитващи се да избягат от Афганистан

Държавният секретар по въпросите на защитата на Англия Бен Уолъс стартира следствие на нарушаване на сигурността на данните, обвързвано с имейл адресите на десетки афганистански преводачи, работили за английските сили, заяви Би Би Си.

Повече от 250 души, които желаят да се реалокират в Обединеното кралство, доста от които се укриват, са били неправилно копирани в имейл от Министерството на защитата на Обединеното кралство. Така всички други получателите са могли да видят техните имена, имейли и свързани с тях фотоси.

Най-вероятно повода за случилото се е човешка неточност.

Имейлът е изпратен от екипа, който дава отговор за политиката на Обединеното кралство за пренасяне и подкрепяне на Афганистан. Той поддържа връзка с хората, които желаят да се реалокират или са съумели да го създадат, след завземането на властта от талибаните.

30 минути по късно Министерството на защитата Англия изпраща различен имейл, с който уведомява получателите да изтрият предходния имейл и предлага на преводачите да трансформират имейлите си.

В момента се прави всичко допустимо преводачите да бъдат подкрепени да изоставен страната.

Според преводачите сходна преживелица може да коства доста животи, изключително на хората, които още са в Афганистан. Те настояват, че доста от тях не са забелязали грешката и са дали отговор на имейла, като са обяснили ситуацията си. Това ги е сложило в огромна заплаха.

Говорителят на Министерството на защитата на Англия съобщи, че е почнало следствие.

„ Извиняваме се на всички, наранени от това нарушаване и работим интензивно, с цел да подсигуряваме, че това няма да се случи още веднъж “, разяснява той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР