Държавният секретар на САЩ обясни по телевизия Си би ес

...
Държавният секретар на САЩ обясни по телевизия Си би ес
Коментари Харесай

Тилърсън обясни откъде КНДР финансира ядреното си въоръжаване


Държавният секретар на Съединени американски щати изясни по телевизия Си би ес по какъв начин Китай Русия могат да окажат напън върху КНДР, с цел да приключи нуклеарната и ракетната си стратегии.

„ Северна Корея има няколко съответни потока за поучаване на приходи, които са прекомерно значими за техните благоприятни условия да финансират своите стратегии за въоръженията и да поддържат стопанската система си, стартира Тилърсън. Първият, несъмнено, е енергетиката, нито една стопанска система не може да действа, в случай че няма достъп до източници на сила. Китай е главният снабдител на петрол за Северна Корея.

Държавният секретар акцентира, че „ в предишното, когато нещата са вървели зле “, Пекин е спирал да доставя Пхенян с запаси. „ Ние се обръщаме към Китай да употребява тези лостове, с цел да се повлияе на Северна Корея “, сподели той. По думите му Китай би трябвало самичък да реши по какъв начин да употребява „ лостовете за напън “.

Тилърсън означи също, че с всяко ново тестване ракетно-ядрената стратегия на КНДР „ се придвижва напред, усъвършенства се от техническа позиция, уголемява своите благоприятни условия “. „ Не ни остава доста време, нужна ни е помощта на Китай, с цел да накараме (севернокорейците) да седнат на масата за договаряния “, посочи Рекс Тилърсън.

В случая с Русия източник на приходи е работната мощ, счита той. В Русия работят над 30 000 души от Северна Корея. Техните заплати се изпращат на режима в Северна Корея “, уверен е ръководителят на американската дипломация.

В изявлението Рекс Тилърсън съобщи още, че военният вид по отношение на Северна Корея ще остане единственият вероятен, в случай че се провалят дипломатическите старания. „ Със своята резолюция Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи най-строгите в историята наказания, създадени за Северна Коря да бъде върната към договаряния, към градивен и работлив разговор. Ако нашите дипломатически старания се провалят, нашият боен вид ще остане единствен “, акцентира той..

На 15 септември КНДР изстреля следващата балистична ракета, която прелетя над японския остров Хокайдо и падна в Тихия океан на към 2000 километра източно от острова. Според Пентагона става въпрос за тестване на ракета със междинен обхват. То бе осъществено единствено 4 дни, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция за стягане още повече на глобите против Пхенян.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР