Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо призова лидерите на политическите

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо призова лидерите на политическите
Коментари Харесай

САЩ призоваха партиите в Ливан да помогнат за спешно съставяне на ново правителство

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо прикани водачите на политическите сили в Ливан да спомагат за незабавно сформиране на ново държавно управление на страната след оставката на премиера Саад Харири, заяви пресслужбата на външнополитическото ведомство, представена от Франс прес.

" Трябва да бъде прекъснато всяко принуждение и провокационно държание, призоваваме ливанската войска и силите за сигурност да не престават да обезпечават правата и сигурността на протестиращите ", показва Помпейо.

Харири връчи оставка на своето съдружно държавно управление на президента Мишел Аун на фона на продължаващите от 17 октомври всеобщи митинги в столицата Бейрут. Тълпа стачкуващи още веднъж се събра в центъра на града нощес, с цел да приветства оставката на Харири като своя първа победа. " Революция! ", скандираше множеството на площад " Риад Солх ".

Участниците в протестното придвижване обявиха, че не считат да се задоволят с постигнатото и приканиха да бъде привлечена км отговорност цялата политическа класа, намираща се на власт.

" Оставката на Харири не освобождава от отговорност ръководещите кръгове от отговорността за ужасното състояние, в което се оказа Ливан и неговата стопанска система, - сподели студентка участваща в митингите. - Ние няма да напуснем площада, до момента в който не реализираме промяна на режима. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР