Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви за готовността на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви за готовността на
Коментари Харесай

Помпео обяви готовността на САЩ за разговори с Иран без предварителни условия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи за готовността на Вашингтон да стартира разговор с Техеран без никакви предварителни условия. Съотвестващото заявление той направи в неделя по време на взаимна прессконференция с външния министър на Швейцария Игнацио Касисто, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Помпео също означи че проблемите в отношението с Ислямската република са поради ръководещия режим , а не поради антииранските наказания, въведени от Съединени американски щати. Държавният секретар още веднъж акцентира привързаността на американските управляващи към напъните по смяна на курса на политиката в Иран.

В същото време Помпео добави, че американските управляващи преглеждат опцията за начало на разговор с Иран при " обикновено държание " на управлението на републиката.

На 8 май 2018 година стопанинът на Белия дом разгласи за излизането на Вашингтон от Съвместния проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия - договорка, която бе подписана през 2015 година и лимитира нуклеарните разработки на Техеран в подмяна на повдигане на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и едностранните ограничаващи ограничения от Съединени американски щати и Европейски Съюз. На 8 май 2019 година Иранският президент Хасан Роухани разгласи за прекъсване на осъществяването на основни задължения от нуклеарната договорка.

Преди дни Роухани съобщи, че Техеран не изключва опцията за начало на договарянията със Съединени американски щати , в случай че Вашингтон извърши своите отговорности по Ядрената договорка. След това духовният водач и началник на страната аятолах Аил Хаменей съобщи, че договарянията с Вашингтон, съгласно него, не носят нищо друго, с изключение на щета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР