Държавният секретар на САЩ Майк Помпео разговаря вчера по телефона

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео разговаря вчера по телефона
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео разговаря с иракски лидери

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео беседва през вчерашния ден по телефона с двама иракски водачи, подкрепяйки напъните за сформиране на умерено националистическо държавно управление, което да служи на всички иракчани, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки негова говорителка.

 © Българска телеграфна агенция
Резултатите от иракските избори бяха оповестени преди две седмици, позволявайки съставянето на нов парламент, който да избере нов президент и министър председател. Те на собствен ред ще сформират държавно управление. Процесът обаче се усложнява от политически разногласия.

В диалога с премиера Хайдер ал Абади Помпео е наблегнал на опазването на иракския суверенитет в този сериозен миг. Пред вицепрезидента Аяд Алауи той е изразил вярата на Съединени американски щати, че новото държавно управление ще включва представители на всички общности и ще служи на целия иракски народ, заяви говорителката.
 Обявяват резултатите от изборите в Ирак Обявяват резултатите от изборите в Ирак
Поддръжници на шиитския свещеник Муктада Садр честваха в Багдад в ранните часове в понеделник. Според частични резултати от парламентарните избори в...

Помпео изрази през вчерашния ден в Туитър терзания за политическата обстановка в Ирак и акцентира, че основаването на мощно държавно управление в Багдад е значимо за успеха над Ислямска страна.

Вчера в Багдад се срещнаха високопоставени военни от Иран, Ирак, Сирия и Русия. Те разискаха съдействието в региона на сигурността и обмяната на информация в Близкия изток, където Ислямска страна, въпреки и победена на бойното поле, продължава да прави набези, съобщи Франс прес.

Just spoke with @brett_mcgurk who’s on the ground in #Baghdad representing me and @POTUS. Doing a great job. Forming a strong Iraqi government on national basis is essential to the enduring defeat of #ISIS.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 1 септември 2018 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР