Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви за възможни последствия

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви за възможни последствия
Коментари Харесай

САЩ към Русия: Агресивните действия в Украйна ще имат последствия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи за вероятни " последици " за Русия от страна на Вашингтон, в случай че продължат нападателните дейности във връзка с Украйна. " За момента мога да кажа, че сме съществено обезпокоени от съветските дейности край границата с Украйна. Намираме се в доста непосредствен контакт и взаимоотношение с нашите сътрудници и съдружници в Европа и всички споделят нашето безпокойствие. Президентът Байдън се изрази доста ясно по този въпрос: в случай че Русия работи неразумно или нападателно, ще се заплати цена, ще има последици ", съобщи Блинкен в изявление за телевизия NBC. Русия нееднократно е заявявала, че не е страна по спора в Украйна, само че доставя на бойците в Донбас военна техника, муниции и друга помощ. Както акцентира Блинкен, президентът на Съединени американски щати е декларирал ясно, че Русия и Съединени американски щати имат тематики, по които могат да работят взаимно, като да вземем за пример контрола върху въоръженията. По-рано министърът на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер прикани Москва да изясни напредването на съветски въоръжени сили в териториите, граничещи с Украйна, заяви РИА Новости. Това стана с обява в " Туитър “.
" Ако Русия няма какво да крие, тогава тя би могла елементарно да изясни кои войски се придвижват, къде и с каква цел ", написа Крамп-Каренбауер.

По-рано френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан прикани Русия посредством механизмите на ОССЕ да изясни претекстовете за придвижването на съветските войски към източната граница на Украйна и Крим.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че Украйна се трансформира в евентуално взривоопасна територия. Според него, всяка страна, граничеща с неустойчив район ще предприеме нужните ограничения за личната си сигурност. Той също по този начин акцентира, че Русия не е заплашвала и не заплашва никоя страна в света.

Песков също означи, че Русия реалокира войски в границите на своята територия и по свое убеждение.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова от своя страна съобщи, че е безсмислено да се следи придвижването на съветските войски на съветска територия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР