Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на външните

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на външните
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обсъдиха начини, по които Украйна да си възвърне териториите

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на външните работи на Англия Джеймс Клевърли разискаха и прецизираха методите, по които страните се надяват да оказват помощ на Украйна да си върне завзетите от Русия територии. Досега Съединените щати са отпуснали над 37 милиарда $ за оръжия и друго съоръжение на Украйна, откогато Русия я атакува на 24 февруари 2022 година
Работихме, с цел да осигурим на украинците това, от което се нуждаят, с цел да се защитят, а в този момент и с цел да си върнат териториите Всъщност това стартира още преди експанзията, защото видяхме, че буреносните облаци се надигат още през миналата година.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

Клевърли от своя страна съобщи, че би трябвало да се даде на Украйна това, от което се нуждае, освен с цел да " завоюва войната, само че и да помогне за финансирането на възобновяване ѝ.
Искаме да подсигуряваме, че вложенията в Украйна са предпазени от по-нататъшни спорове. Те би трябвало да се употребяват допустимо най-ефективно от постоянни и реформирани украински институции.
Джеймс Клевърли, министър на външните работи на Англия

Блинкен и Клевърли разискаха и управлението на НАТО, защото членовете на организацията търсят претендент, който да размени генералния секретар Йенс Столтенберг. Изглежда все по-вероятно мандатът му отпред на най-голямата международна организация за сигурност да бъде продължен за следващ път, защото членовете не могат да се спогодят за различен претендент. Лидерите от НАТО би трябвало да изберат нов общоприет секретар по време на срещата на върха във Вилнюс този юли.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР