Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е поискал от външния

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е поискал от външния
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ настоява Китай и други страни да обуздаят Иран

Д ържавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е изискал от външния министър на Китай и други свои сътрудници да употребяват въздействието си, с цел да разубедят Иран да нанесе удар по Израел , заяви Държавният департамент на Съединени американски щати на 11 април.

През миналия ден Блинкен е разговарял по телефона с китайските, турските, саудитските и европейските си сътрудници, " с цел да обясни, че ескалацията не е в безстопанствен интерес и че страните би трябвало да упорстват Иран да не ескалира ", съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Блинкен също по този начин беседва по телефона с израелския министър на защитата Йоав Галант, " с цел да удостовери мощната поддръжка на Съединени американски щати за Израел против тези закани ", сподели Милър.

Live Update: Blinken asks China, Turkey, Saudis to dissuade Iran from attacking Israel via
— reuben poupko (@poupko)
Духовното управление на Иран се закани да отвърне на удара, откакто на 1 април израелски удар изравни със земята иранска дипломатическа постройка в Дамаск, убивайки седем членове на иранската елитна Революционна армия, в това число двама генерали.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че Съединените щати са " предизвестили " Иран за заканите му към Израел.

В сряда президентът Джо Байдън съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати за сигурността на Израел е " желязна ", макар рецензиите му към воденето на войната в Газа от министър-председателя Бенямин Нетаняху.

Съединените щати нееднократно са отправяли обществени апели към Китай, считан за техен максимален дълготраен световен противник, да направи повече за справяне с рецесията в Близкия изток, в това число посредством напън върху Иран, който поддържа " Хамас ".

На собствен ред Пекин подлага на критика Съединените щати като пристрастни към Израел.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР