Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви пред телевизия ARD,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви пред телевизия ARD,
Коментари Харесай

Блинкън: Има мерки, с които да попречим на Русия да притиска Европа чрез Северен поток 2“

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи пред телевизия ARD, че сред Вашингтон и Берлин се водят договаряния по отношение на вероятните последствия от стартирането в употреба на съветския газопровод " Северен поток 2 ".

" Съединени американски щати, Германия и други западни страни подхващат всички вероятни ограничения, за да не може Русия да употребява тръбопровода " Северен поток 2 " като инструмент за напън против Украйна и другите източноевропейски страни. " - уточни Блинкън в изявление пред немския публицист Инго Замперони.

В отговор на въпрос какво чакат Съединени американски щати в подмяна на отхвърли от въвеждането на спомагателни наказания против " Северен поток 2 ", американският държавен секретар показа, че Съединените щати и Германия разискват този въпрос.
 Съединени американски щати предизвестяват в Германия:
Съединени американски щати предизвестяват в Германия: " Северен поток 2 " може да е оръжие на Русия против Украйна

Газопроводът бил съветски геополитически план

" Мисля, че е доста значимо ние дружно с Германия и другите ни съдружници да предприемем напълно съответни ограничения, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да употребява този водопровод като инструмент за насила. Като оръжие против Украйна, против другите страни от Източна Европа и - в случай че нещата са тръгнали в тази посока - против самата Европа, поради засилващата се за жалост взаимозависимост от съветския нефт и газ. " - акцентира Блинкън.

Той добави, че в този момент двете страни разискват редица доста съответни ограничения и изрази вяра, че съглашение по тях ще бъде реализирано през околните седмици.

Държавният секретар добави, че към този момент не е ясно дали съдружниците ще съумеят да уточнят всички елементи преди идното посещаване на немския канцлер Ангела Меркел в Съединени американски щати, само че още веднъж акцентира, че Вашингтон и Берлин желаят да сключат " доста надеждни и съответни съглашения ", които ще подсигуряват отбраната на Украйна и Европа " от този водопровод и от несъразмерната взаимозависимост от Русия ".

По-рано, на конференция в Берлин, Блинкън даде обещание, че ще бъдат положени всички вероятни старания, за де може Кремъл да употребява износа на енергоносители за Европа като инструмент за насила. Той обаче означи, че към момента има различия с Германия във връзка съвсем приключения газопровод " Северен поток 2 ".
 Карнеги Европа:
Карнеги Европа: " Северен поток 2 " е ахилесовата пета на Германия и Европейски Съюз

Ако Европейски Съюз желае да е световна мощ, би трябвало да спре да е игрална площадка за Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР