Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити пред Конгреса подхода

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити пред Конгреса подхода
Коментари Харесай

Държавният секретар защити действията на САЩ в Афганистан

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отбрани пред Конгреса метода на администрацията на президента Джо Байдън към подложеното на тежки рецензии евакуиране от Афганистан, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

На вчерашното чуване пред Комисията по външни работи на Камарата на представителите Блинкън се сблъска с недоволства на недоволни конгресмени за бързия срив на афганистанското държавно управление и дейностите на Държавния департамент.

Представители на Републиканската партия в комисията нарекоха дейностите на администрацията " срам " и " покруса " и даже демократите се съгласиха, че цялата интервенция е можела да бъде извършена по-добре.

Държавният департамент беше подложен на голям брой рецензии и от двете страни, че не е направил задоволително и не е взел задоволително бързи ограничения за извеждането на американски жители, законно пребиваващи в Съединени американски щати и изложени на риск афганистанци отвън страната, откакто талибаните поеха контрола над Кабул на 15 август. Някои опитващи се да изоставен към момента са в Афганистан, въпреки че Блинкън не можа да уточни съответна цифра.

" Това беше цялостен неуспех от героичен мащаб ", съобщи републиканският конгресмен от Тексас Майкъл Маккол. Той акцентира, че бързото евакуиране от Афганистан е вдъхнало храброст на талибаните и други врагове на Съединени американски щати. " Мога да обобщавам това в една дума: изменничество ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР