Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес на посещение

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес на посещение
Коментари Харесай

Антъни Блинкън пристигна в Кайро

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде през днешния ден на посещаване в Кайро, заяви Българска телеграфна агенция.

Египетската столица е първата спирка на Блинкън от близкоизточната му обиколка, в границите на която са планувани също визити в Йерусалим и Рамала на следващия ден и във вторник.

В Египет държавният секретар ще се срещне с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и с неговия външен министър Самех Шукри.

Очаква се диалозите да се концентрират върху възходящото напрежение сред Израел и палестинците. Кайро исторически играе ролята на медиатор сред двете страни в израелско-палестинския спор.

Блинкън, чиято аудиенция в Египет бе планувана от дълго време, посещава Кайро в миг, в който обстановката в областта на сигурността в района внезапно се утежни. При офанзиви в Източен Йерусалим в петък и през вчерашния ден бяха убити седмина израелци и двама бяха ранени. Освен това в петък израелската войска бомбардира линията Газа в отговор на изстрелване на ракети от територията на палестинския анклав по територията на Израел. В четвъртък пък при интервенция на израелските сили в град Дженин на Западния бряг бяха убити деветима палестинци.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР