Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отбеляза 500-ия ден от

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отбеляза 500-ия ден от
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Кремъл е единственото препятствие по пътя към трайния мир в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън означи 500-ия ден от началото на съветското настъпление в Украйна, като даде обещание, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат страната.

" Украинците се сражаваха самоуверено, с цел да защитят страната си, свободата и правото си сами да дефинират бъдещето си. Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се реализира обективен и дълготраен мир ", съобщи Блинкън.

Съединени американски щати и съдружниците им ще продължат да дават поддръжка, с цел да може Украйна да се отбрани и " да бъде във допустимо най-силна позиция на масата за договаряния ", когато пристигна моментът за тях, добави държавният секретар.

" Руското държавно управление остава единствената спънка пред постигането на обективен и дълготраен мир в Украйна ", означи Блинкън, като упрекна Кремъл, че се пробва " да подчини Украйна, да заграби земята ѝ и да смъкна демократично определеното ѝ държавно управление ".

Държавният секретар на Съединени американски щати също по този начин предизвести, че Вашингтон " ще продължи да постановат сериозна цена на съветското държавно управление посредством наказания, надзор на износа и други ограничения, които ще повлияят на способността на Кремъл да води война, и ще продължим да насърчаваме търсенето на отговорност за нарушаванията на интернационалното право ".
ТЕМА преди 2 дни 608 преди 4 дни 2132 преди 4 дни 3955
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР