Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън не отрече, че американската

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън не отрече, че американската
Коментари Харесай

САЩ не изключват военен вариант срещу Северна Корея


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън не отхвърли, че американската администрация обмисля военна опция като част от настоящия обзор на политиката към КНДР . Държавният департамент разгласява в сряда текста на изявлението на ръководителя на американската дипломация пред японския ефирен канал TV Asahi и представен от ТАСС.

Относно боен вид против Пхенян , Блинкън разяснява, че " това, което ще разгледаме и преглеждаме в този обзор, е разбор на другите благоприятни условия за напън , както и другите благоприятни условия за дипломатически старания и дано забележим какво можем да създадем. Искаме да сме сигурни, че ще приключим това развой, ще споделим своите констатации и изводи с най-близките си сътрудници в Япония и Южна Корея и по-късно ще работим по това дружно ".

Той сподели, че в процеса на проверка вземат участие неправителствени специалисти, някогашни високопоставени чиновници, както и представители от Република Корея и Япония. Блинкън акцентира, че " проверката е в разгара си " и изрази вяра, че " ще бъде приключена през идващите седмици ".

Белият дом разгласи през януари, че актуалната администрация на Съединени американски щати, отпред с президента Джо Байдън, ще приготви нова тактика към КНДР и ще продължи курс, в това число към въздържане на Пхенян .
 Съединени американски щати потвърдиха уговорката си да защитят Република Корея при спор с КНДР и Китай
Съединени американски щати потвърдиха уговорката си да защитят Република Корея при спор с КНДР и Китай

Севернокорейска медия разкри агитационен афиш с чук, който смачква алианса сред Корея и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР