Руският президент поздрави Виетнам за балансираната му политика спрямо Украйна.

...
Руският президент поздрави Виетнам за балансираната му политика спрямо Украйна.
Коментари Харесай

Путин поздрави Виетнам за балансираната му политика спрямо Украйна

Руският президент поздрави Виетнам за " уравновесената му политика " по отношение на Украйна. След визитата в Северна Корея, Владимир Путин дойде тази нощ в Ханой. Вашингтон реагира остро на визитата.

В Ханой от седмици се готвят за визитата на съветския президент. Плакати на Путин са разлепени по улиците на виетнамската столица. А в квартала на политическия хайлайф - 5-метровият монумент на Ленин е усърдно обгрижван. Подарък от Съветския съюз към виетнамския народ, с който Ханой не се взема решение да се елементарни.



- Много съм благополучен, че нашите водачи поканиха президента Путин. Хората го приветстват, тъй като Виетнам и Русия поддържат дълги и близки връзки.

Във Виетнам посрещат Путин с азиатска помпозност, само че надалеч от мащабите на севернокорейското гостолюбие. Причината е, че домакините се пробват да поддържат положителни връзки и със Съединените щати.

За Виетнам Русия остава сътрудник - най-много за доставки на оръжия. Двете страни си сътрудничат и в петролния бизнес. Имат взаимни предприятия. В комерсиално отношение съветският импорт във Виетнам, обаче, е на трето място. Съединените щати към този момент са втория максимален търговски сътрудник за Ханой, след Китай.



Това е петото посещаване на Путин във Виетнам. Последно той беше в азиатската страна през 2017 година, когато взе участие в срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие.

" Русия отдава огромно значение на развиването на разговора с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, в която Виетнам е един от водещите членове. Следващата година ще отбележим няколко значими дати ", сподели Владимир Путин, президент на Русия.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Кремъл дефинира визитата на съветския президент като " укрепване на връзките сред двете страни ". Съединените щати разкритикуваха управляващите в Ханой, че са поканили Путин. В известие на американското посолство в във Виетнам се показва, че " никоя страна не би трябвало да дава на Путин платформа за поощряване на неговата " нападателна война ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР