Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър
Коментари Харесай

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветският външен министър Сергей Лавров не са постигнали никакъв пробив в връзките по тематиката за Украйна.

Двамата се срещнаха на четири очи в швейцарския град Женева на 21 януари поради възходящите терзания, че Русия може да нападне съседката си. Москва е разположила към 100 хиляди военни по границата с Украйна, само че отхвърля, че ще предприеме нахлуване.

Вашингтон поддържа Киев и Блинкън е декларирал пред Лавров, че казусът би трябвало да се позволи с дипломация на най-високо равнище. Той е предизвестил сътрудника си за „ единен, бърз и сериозен отговор “ от страна на НАТО, в случай че Кремъл реши да предприеме инвазия.

След срещата съветският външен министър разказа полемиката като „ открита и потребна “. Лавров упрекна НАТО, че работи против Москва и съобщи, че позицията на Кремъл „ в никакъв случай не е заплашвала украинския народ “. „ Нямаме проекти да нападаме “, съобщи той.

Съединени американски щати ще даде писмен отговор за „ алените си линии “ през идната седмица и сред двете страни следва нова среща, когато Русия се запознае деликатно позицията на Вашингтон.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР