Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът на отбраната

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът на отбраната
Коментари Харесай

Антъни Блинкън и Лойд Остин посетиха Киев


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин посетиха Киев през вчерашния ден, което беше първото посещаване на американски водачи в Украйна след началото на войната.

По време на визитата двамата оповестиха, че американското дипломатическо наличие ще се завърне последователно в Киев, както и директна и непряка военна помощ на стойност над 713 млн. $. Тя ще бъде разпределена сред Украйна и 15 други страни в Централна и Източна Европа, прецизира Ройтерс. От тези средства към 322 млн. $ са предопределени за Киев.

Новото финансиране е друго от предходните помощи на Съединени американски щати за Украйна – то не включва оръжия от складовете на американската войска, а пари, които страните могат да употребяват за закупуване на оръжия, от които се нуждаят.

Освен това Вашингтон е одобрил продажба на муниции на стойност 165 млн. $. Те не са създадени в Съединени американски щати и са съвместими с оръжията от руската ера, употребявани в Украйна.

Посещението на двамата министри беше доказано, откакто те към този момент бяха на полска територия.

От Ватикана папа Франциск за следващ път прикани за помирение за снабдяване на филантропична помощ и евакуация на блокираните цивилни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР