Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви в четвъртък,

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

САЩ: Готови сме да преговаряме с Русия, но Москва върви в другата посока

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен съобщи в четвъртък, че страната му е подготвена да търси дипломатическо решение с Русия за спора в Украйна, само че към този момент Москва " върви в другата посока ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7417
,,Когато Русия покаже, че в действителност е подготвена да търси решение по пътя на разговора, ние ще сме подготвени. Ще бъдем там``, акцентира Блинкен по време на конференция в перуанската столица Лима, където е на публично посещаване.

Първият посланик на Съединени американски щати обаче добави, че " за жал, към този миг, Русия върви в противоположната посока ", давайки образци с частичната военна готовност, анексията на украински територии и непрекъснатите закани за нуклеарна война от Путин.

Всъщност Русия и в частност Путин не демонстрират безусловно никакъв интерес в дипломатическо разрешаване на спора, уточни Блинкън, представен от Infobae.

По думите му Съединени американски щати, също като президента Зеленски, са на мнението, че войната може да бъде прекъсната единствено с дипломация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР