Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви, че са

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви, че са
Коментари Харесай

Блинкен потвърди американската помощ за Хаити

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен съобщи, че са нужни многонационални сили в помощ на полицията на Хаити. Той повтори и неотдавнашните апели на представители на Организация на обединените нации, които предизвестяват, че несигурността в страната се утежнява. Блинкен приказва в резюме за Хаити и други въпроси по време на еднодневното си пътешестване до Тринидад и Тобаго, където се организира тридневна конференция на 15-членния карибски търговски блок, прочут като Кариком.

 
Съединените щати споделят уговорката на целия район да оказват помощ на народа на Хаити да дефинира бъдещето си и да възстановят демократичния ред в страната посредством свободни и почтени избори. Хаитяните не могат да реализират тези значими цели без сигурност.
Антъни Блинкен - държавен секретар на Съединените щати

Блинкен също по този начин даде обещание да продължи да упорства пред финансовите институции за отсрочване на заплащанията по дълга при положение на естествени бедствия, защото Карибският район е обиден от все по-силни стихии. Освен това Блинкен даде обещание близо 5 и половина млн. $ за подкрепяне на дребните аграрни стопани да покачат продуктивността си и да получат достъп до технологии, защото районът се бори с изменението на климата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР