Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен се срещна виртуално с българския

...
Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен се срещна виртуално с българския
Коментари Харесай

Блинкен изтъкнал пред Петков важността на бързото присъединяване на квалифицирани кандидати към ЕС

" Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен се срещна виртуално с българския министър ръководител Кирил Петков. " Това съобщи на формалния си уеб страница Държавният департамент на Съединени американски щати, като цитира За срещата съобщи в Туитър още във вторник вечерта министър ръководителят Кирил Петков.

" Имах удоволствието да разговарям с Държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Обсъдихме усилването на съдействието и диверсификацията на енергийните източници и посоки. Съединени американски щати и България са съдружници и стратегически сътрудници, а енергийното подпомагане ще способства за нарастване на енергийната сигурност и деверсификация в региона, " написа той на английски в публичната мрежа. А в сряда сутринта кратко уведомление, вмъкнато в новината за срещата на Петков с вицепрезидента Камала Харис, разпрати и Правителствената информационна работа.

" Държавният секретар Блинкен подчертава значимостта да бъде даден единен отговор, както от страна на НАТО, по този метод и от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз на неоправданата и непровокирана инвазия на Русия в Украйна и показа, че Съединените щати ще продължат да поддържат модернизацията на въоръжените сили на България и задачите на страната за енергийна сигурност ", се споделя още в изявлението на представителя на Блинкен.

" Двамата потвърдиха своята обща визия за нашите трансатлантически връзки, а държавният секретар подчертава още един път значимостта на бързото присъединяване на квалифицирани кандидати към Европейския съюз ", завършва изявлението на Нед Прайс, без в него да са изрично упоменати областен съд Македония и Албания и българското противоречие срещу Скопие. В известието на Министерския съвет въпросът с областен съд Македония беше още по-старателно заобиколен - Блинкен и Петков разговаряли за " стабилността и развиването на Западните Балкани ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР