Държавният глава замаза с безброй комплименти към МейПремиерката получила брутален

...
Държавният глава замаза с безброй комплименти към МейПремиерката получила брутален
Коментари Харесай

Гаф помрачи визитата на Тръмп

Държавният глава замаза с безчет похвали към Мей


Премиерката получила „ жесток съвет “ за Брекзит


Дипломатически гаф беляза първата аудиенция на Доналд Тръмп като US президент във Англия, откакто в. „ Сън “ разгласява изявление на президента, в което той попарви очакванията на премиерката Тереза Мей за договорка за свободна търговия със Съединени американски щати. Пред изданието Тръмп декларирал, че проектът на Мей за „ мек “ Брекзит и опазване на тесни стопански връзки с Европейски Съюз евентуално е „ умъртвил “ опцията за американско-британска комерсиална договорка. И допълнил, че досегашният външен министър и гневен последовател на Брекзит Борис Джонсън би бил „ страховит министър-председател “.

Интервюто бе несъмнено като невиждан гаф от английски и американски медии, защото бе оповестено в четвъртък вечерта, до момента в който Мей бе хазаин на лъскава вечеря с Тръмп и брачната половинка му Мелания.

Президентът и премиерката имаха двустранни договаряния, след които дадоха взаимна конференция, на която Доналд Тръмп не спести любезности и похвали към Тереза Мей. „ Интервюто е подправена вест, тъй като в него не са включени нещата, които споделих за тази страхотна жена, която прави фантастична работа “, съобщи US водачът. И неколкократно акцентира мощните и „ специфични на по-високо от най-високо равнище “ връзки на Лондон и Вашингтон. Той шеговито се оплака на Мей от феномена „ фалшив нюз “ в родината си. И отхвърли да чуе въпрос на кореспондент на Си Ен Ен, защото съставлява „ подправена медия “.

„ Действително дадох съвет на Тереза по какъв начин да работи с Брекзит “, удостовери Тръмп думите си пред „ Сън “. „ Но тя сякаш откри предлагането ми за прекомерно брутално “, означи той.

Тръмп, който в понеделник има среща с съветския президент Владимир Путин в Хелзинки разкри още, че двамата ще приказват за Сирия, „ злополуката на Обама Крим “, хипотетичната съветска интервенция в US изборите и за нуклеарното неразпространение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР