Държавният глава Румен Радев заяви по време на 72-ата сесия

...
Държавният глава Румен Радев заяви по време на 72-ата сесия
Коментари Харесай

Румен Радев покани Доналд Тръмп и Майк Пенс на посещение в България

Държавният глава Румен Радев съобщи по време на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че е отправил покана както към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, по този начин и към вицепрезидента Майк Пенс да посетят България. Той акцентира, че графикът и на двамата е доста претрупан, само че се надява да намерят време за аудиенция в страната, оповестиха от прессекретариата на президента.

Радев добави, че по време на приема, даден от Тръмп, е било доказано стратегическото партньорство на България със Съединени американски щати.

Президентът се срещна още и с ръководителя на Общото заседание на Организация на обединените нации Мирослав Лайчак. Двамата разискаха европейската политика към мигрантите и поддръжката на Европейския съюз за решение на икономическите и обществени проблеми.

" Ако продължаваме с политиката на отворени порти, това ще усилва средствата от бюджетите на държавите-членки за обезпечаване на стратегии за интеграция и гарантиране на личната им сигурност. Колкото и средства да изхарчим, в никакъв случай няма да си подсигуряваме стопроцентова сигурност в Европа ", съобщи Радев.

Той беседва и с холандския министър председател Марк Рюте. Основна тематика на срещата им беше провеждането на правосъдната промяна в България и възможното присъединение на страната към Шенгенското пространство. Холандският министър-председател е изискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна интервенция в изборния развой и вътрешните работи на страната. Румен Радев акцентира, че България чака в скоро време посещаване на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

В рамките на работното си посещаване в Съединени американски щати президентът взе участие и в Глобалния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг, с който замени отзиви по политически и финансови въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР