Държавният глава Румен Радев ще представи задачите и приоритетите на

...
Държавният глава Румен Радев ще представи задачите и приоритетите на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще представи приоритетите служебното правителство

Държавният глава Румен Радев ще показа дилемите и целите на назначеното от него служебно държавно управление с министър председател Гълъб Донев. Това ще стане на гала от 12 часа на " Дондуков " 2.

В осъществяване на конституционните си отговорности през вчерашния ден президентът  указите за разформироване на 47-ото Народно заседание, като за 2 октомври са планувани предварителните парламентарни избори.

С обособен декрет, считано от през днешния ден, Радев назначи четвъртия от 2017 година длъжностен кабинет.

На посочения за длъжностен министър председател Гълъб Донев президентът Румен Радев гласоподава доверие и в предходните три свои служебни държавни управления, в които Донев бе обществен министър.

Четирима вицепремиери влизат в състава на този кабинет, който ще ръководи държавата  до избирането на постоянен. Христо Алексиев е вицепремиер по стопанска система и транспортен министър, Иван Демерджиев е с сектор публичен ред и сигурност като поема и Министерство на вътрешните работи. Завръща се отново  и Атанас Пеканов , който още веднъж поема ръководството на европейските средства, а Лазар Лазаров е вицепремиерът и обществен министър, който ще координира политиките в бранша. 

Съставът на служебният кабинет се добавя от още 16 министри.

Задачите по време на този мандат сигурно са да се провеждат и проведат почтени и демократични избори, както и да се вземат значими решения подбудени от рецесиите в енергетиката и инфлацията на фона на идните зимни месеци.

Президентът и назначените министри носят напълно отговорност за стабилността на страната и работата на институциите,  чакат се решения за доставките на газ, погашение на обезщетения осъществяване на към този момент гласувани антикризисни ограничения за хората и бизнесът, които може и да бъдат надградени в случай че се намерят благоприятни условия в бюджета.

Какво още ще сложи като неотложни задания пред кабинета президентът ще чуем в обедните часове, когато е планувана и церемонията по показване на целите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР