Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,

...
Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,
Коментари Харесай

Румен Радев призова България да развие високи здравни стандарти, конкурентни в световен мащаб

Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила приветства опцията специалисти на Световната здравна организация да предложат разбор на здравния ни модел.

На среща на „ Дондуков “ 2 с Генералния шеф на СЗО доктор Тедрос Гебрейесус, президентът съобщи, че години наред пациенти и медици стават очевидци на редица трансформации в българското опазване на здравето, само че не са задоволени от резултата, оповестиха от прессекретариата на президентството. България е в развой на въвеждане на електронна здравна карта, належащо е страната ни да развие високи стандарти, конкурентни освен в европейски, само че и в международен мащаб, акцентира още президентът. Румен Радев и доктор Тедрос Гебрейесус бяха единомислещи, че освен здравната грижа, само че и предварителната защита, здравното обучение и здравословният метод на живот са значими предпоставки за възстановяване на живота у нас и по света.

Сред главните цели в дневния ред на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е тематиката за здравословното хранене при децата, уточни на срещата Румен Радев. Президентът изрази интереса на страната ни към работата на комисията към СЗО, която ще търси решения, нужни за ускоряването на резултатите от битката с хронични заболявания като сърдечно-съдовите, онкологичните заболявания и диабета. „ Страната ни има прогрес в подобряването на здравното положение на българите, само че нараства броят на смъртните случаи от сърдечно-съдови и онкологични болести “, уточни Румен Радев.

На срещата доктор Тедрос Гебрейесус означи целите на СЗО и постигнатото по време на първата година от мандата си. Предвид българското председателство на Съвета на Европейски Съюз гостът уточни опцията за усилване на съдействието сред Европейския съюз и Световната здравна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР