Държавният глава Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на

...
Държавният глава Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на
Коментари Харесай

18-ото издание на Българската Коледа помага на деца с хронични заболявания

Държавният глава Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на " Българската Коледа ", отдадено на децата с хронични болести.

Години наред " Българската Коледа " способства за одобряване на дарителските обичаи в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността , съобщи президентът в Специализираната болница за интензивно лекуване на детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " в София, където разгласи старта на следващото издание на самодейността под негов патронаж.

Той акцентира, че точно в най-тежките моменти смисъла на солидарността нараства и прикани да не забравяме децата, нуждаещи се от поддръжка.

Радев уточни, че тъкмо тази година е дала задоволително мотиви да разберем какъв брой е значимо да бъдем мощни дружно в солидарността и отговорността си, д а ценим още повече труда на лекарите, да оказваме помощ на най-уязвимите и да не губим вяра за бъдещето.
 17-тото издание на
17-тото издание на " Българската Коледа " оказа помощ на близо 400 деца

Дарени са съвсем 750 000 лева

Кампанията, която ще продължи през цялата последваща година, е под наслов " Заедно за децата с хронични болести - да превърнем вярата в действителност ".

По думи на президента главната цел на " Българската Коледа " 2020/2021 е да подкрепи подобряването на диагностично-лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения у нас. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.

което стартира на 1 декември 2019 г.и завърши на 30 ноември 2020 година, разполага с бюджет от 2 460 000 лева То съумя да подкрепи 500 деца със сумата от 894 602 лева Общо 408 от тях са получили средства за рехабилитация; 76 деца са подкрепени за реализиране на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 16 деца с неврологични болести са дарени средства за медицински произведения и помощни средства.
 Над 1 910 000 лв. събра 17-та
Над 1 910 000 лв. събра 17-та " Българска Коледа "

Над 32 милиона лв. от дарения събра акцията от старта си

" Българската Коледа " подари на 15 лечебни заведения от страната високотехнологична инсталация за диагностика и модерно лекуване за общо 1 409 033 лева Апаратура получиха академични и многопрофилни лечебни заведения във Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Златоград, София и Гълъбово.

СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев " е единствената независима профилирана детска болница у нас и в нея се лекуват деца от цялата страна. Лечебното заведение към този момент седемнадесет години получава здравна инсталация от последно потомство за клиниките по неонатология, гастроентерология, нефрология, неврология. Тази година и клиниката по ревматология, кардиология и хематология получи от " Българската Коледа " цифрова ехографска система за ултразвукова диагностика на деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР