Държавният глава на Турция Реджеп Таип Ердоган заяви пред украинския

...
Държавният глава на Турция Реджеп Таип Ердоган заяви пред украинския
Коментари Харесай

Корветът Иван Мазепа, който се строи в Турция, ще служи на Украйна още през тази година

Държавният глава на Турция Реджеп Таип Ердоган съобщи пред украинския президент Володимир Зеленски, че страната му продължава да е подготвена да провежда мирна среща на върха сред Русия и Украйна. Зеленски, който през днешния ден се срещна с турския си сътрудник в Истанбул, отговори, че първата световна среща за постигането на мир ще се организира в Швейцария, без Русия, съобщи Униан.

" Ние поддържаме териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на нашия стратегически сътрудник Украйна ", увери Ердоган на взаимна конференция със Зеленски.

Украинският президент благодари на Турция за поддръжката, която оказва на страната му.
В началото на срещата си с Ердоган той е изискал поддръжка за освобождението на украинските военнопленници, държани от Русия. Заявил е също, че Украйна демонстрира интерес към взаимно произвеждане с турски компании от бранша на защитата.

При днешното посещаване на Зеленски стана ясно, че корветът " Иван Мазепа ", който се строи в Турция, още през тази година ще бъде подготвен да служи на Украйна.

Това е бъдещият флагман на украинските Военноморски сили.

В Истанбул се построява и втори корвет за украинския боен флот. Володимир Зеленски посети корабостроителницата, която е ангажирана с производството на двата бойни кораба.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР