Държавният глава изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо

...
Държавният глава изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Румен Радев поздрави президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли


Държавният глава изпрати приветствен адрес до президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в по случай Деня на независимостта – 4 юли. Това оповестяват от пресцентъра на Президентството. 

„ Като стратегически съдружници нашите две страни си сътрудничат дейно в напъните за справяне с районните и международни провокации “, показва президентът в своето поздравление до американския си сътрудник, в което му пожелава здраво здраве и успешна работа за благоденствието на американския народ.

акцентира съдържателния двустранен дневен ред в сфери от съвместен интерес като сигурност и защита, правоприлагане, битка с тероризма, стопанска система и търговия, просвета и контакти сред народите на двете страни.

В писмото си българският президент приветства поддръжката на Съединени американски щати за повишаване на енергийната сигурност и за модернизиране на българските въоръжени сили.

Значението на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати в редица области, изключително на фона на срутва на интернационалната система за сигурност, в резултат на войната на Русия против Украйна, също е откроено в писмото на президента.

„ България и Съединени американски щати могат да създадат още доста за разрастване на цялостния капацитет в връзките между тях “, показва и отбелязва ускоряването на икономическите връзки сред България и Съединени американски щати през последните години.

Президентът акцентира още, че измежду непосредствените цели е внасянето на нов подтик в стратегическия разговор сред двете страни, в това число и посредством присъединението на България към Програмата за безвизови пътувания на Съединени американски щати и сключването на двустранно Споразумение за обществена сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР