Държавният глава е поредната публична личност, изразила мнение за АЕЦ

...
Държавният глава е поредната публична личност, изразила мнение за АЕЦ
Коментари Харесай

Румен Радев: България има бъдеще като ядрена държава

Държавният глава е следващата обществена персона, изразила мнение за АЕЦ " Белене ".

България има бъдеще като нуклеарна страна, това разяснява президентът Румен Радев за бъдещето на АЕЦ " Белене "  и това дали е вероятен сериозен разнобой в ръководещата коалиция по тази тематика.

" Знаете каква битка се водеше в Съвета на Европейски Съюз, в Европейската комисия, с цел да бъде приета нуклеарната сила за чиста сила. Това има огромно значение за страни, като България. Имаме избран напредък. В същото време се постановат огромни условия към вложенията ", добави Радев. 

По думите му е крайно време България да вземе решение по тази тематика. 

" В този план са вложени милиарди на българските данъкоплатци и повече не можем да оставим в това състояние - непрестанно отсрочване и очакване. България има бъдеще като нуклеарна страна. Категорично ", съобщи президентът. 

Според Румен Радев трябва най-малко десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, каквато е нуклеарната енергетика. 

" България не може да си разреши лукса сама да се откаже от този голям капацитет, който влага. Знаете какъв брой мъчно другите страни сега построяват нови нуклеарни мощности. Най-важното е човешкият капитал. Хората, които да подсигуряват успеваемост и най-много сигурност. Ние ги имаме и е закононарушение да се откажем. Така че чакам допустимо най-бързо решение ", уточни още президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР