Държавният департамент на САЩ съобщи, че пратеникът на щатите в

...
Държавният департамент на САЩ съобщи, че пратеникът на щатите в
Коментари Харесай

Продължава да се нажежава обстановката в Афганистан

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че пратеникът на щатите в Афганистан Залмай Халилзад е отпътувал за Катар, където да окаже напън над талибаните, с цел да спрат офанзивата си и да договарят за политическо съглашение, заяви Ройтерс.

Ситуацията със сигурността в Афганистан не върви в вярната посока, съобщи по-рано Пентагонът откакто талибаните взеха под надзор столиците на шест провинции в страната. Говорителят на военното министерство Джон Кирби съобщи, че Съединени американски щати са надълбоко загрижени за тази наклонност, само че че силите за сигурност на Афганистан са способни да се борят с бунтовниците. Агенция Франс Прес цитира думите на президента Джо Байдън, че американската военна задача в Афганистан ще завърши на 31 август и че хората в страната би трябвало да решат личното си бъдеще.

По данни на УНИЦЕФ, минимум 27 деца са измежду жертвите на интензивите сражения в Афганистан. Ранените са 136. Насилието ескалира откакто талибаните започнаха огромна атака в цялата страна, след решението на американските военни да прекратят задачата си и да се изтеглят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР