Държавният департамент на САЩ приветства продължаването на диалога между Прищина

...
Държавният департамент на САЩ приветства продължаването на диалога между Прищина
Коментари Харесай

САЩ: Спешно трябва да се продължи диалога между Белград и Прищина

Държавният департамент на Съединени американски щати приветства продължаването на разговора сред Прищина и Белград със специфичния представител на Европейски Съюз в Брюксел и прикани полемиките да продължат незабавно, заяви „ Данас “.


„ Това са диалози, които приветстваме. И те се организират през днешния ден като част от разговора с посредничеството на Европейски Съюз в Брюксел и включват полемика по отношение на новата валутна регулация на Централната банка на Косово. Ние имаме вяра, че тези полемики би трябвало незабавно да продължат “, сподели заместник-говорител Ведант Пател от Държавния департамент.

Пател добави, че разговорът е единственият канал за решение на въпроси, свързани с нормализирането на връзките сред Белград и Прищина.

„ Съединени американски щати ясно показаха своята угриженост във връзка с новия правилник, който лимитира влизането и потреблението на сръбския динар в Косово, ние изразихме известна угриженост по отношение на това и също по този начин повторихме нашите апели към Косово и Сърбия за деескалация на напрежението “, сподели заместник-говорителят.

След обособени срещи в Брюксел се организира тристранна среща на основните договарящи Петър Петкович и Бесник Бишлими със специфичния представител на Европейски Съюз Мирослав Лайчак.

Лайчак заяви в обществената мрежа X, че договарящите са се съгласили диалогът да продължи на 25 март. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР