Държавният департамент на САЩ одобри цялостен пакет от оръжейни доставки

...
Държавният департамент на САЩ одобри цялостен пакет от оръжейни доставки
Коментари Харесай

САЩ ще доставят на Бахрейн оръжие за 3.8 млрд. долара

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди повсеместен пакет от оръжейни доставки за Бахрейн на стойност над 3.8 милиарда $. Той включва изтребители F-16, ракети и патрулни катери, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Одобрението съответствува със бележка, изпратена от Държавния департамент до Конгреса, който предходната година отсрочи сходна оръжейна договорка поради опасения по отношение на правата на индивида в дребната островна монархия от Залива. Бахрейн ще закупи от Съединени американски щати 19 изтребителя F-16V, създадени от компанията " Локхийд Мартин ", на стойност 2.7 млрд $, два 35-метрови катера, въоръжени с картечници, 221 противотанкови ракети на компанията " Рейтиън ". Отделно от това ще бъдат осъвременени наличните към този момент изтребители F-16 на Бахрейн за сума от 1.8 милиарда

През май президентът Доналд Тръмп, след среща с краля на Бахрейн Хамад бен Иса Ал Халифа, състояла се в Саудитска Арабия, сподели, че връзките с тази страна се усъвършенстват. Официални американски представители, представени от Ройтерс, споделиха, че Съединени американски щати имат постоянни полемики с Бахрейн по въпроса за човешките права и политическите промени и не престават да упорстват пред неговото държавно управление да поставя старания за подсилване на районната сигурност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР