Държавният департамент на САЩ наложи днес санкции на 13 физически

...
Държавният департамент на САЩ наложи днес санкции на 13 физически
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на 13 физически и юридически лица, сред тях е и детският център Артек в Крим

Държавният департамент на Съединени американски щати наложи през днешния ден наказания на 13 физически и юридически лица, за които се твърди, че са свързани с насилствена депортация на деца от Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Сред тях е и интернационалният детски център " Артек " в Крим.

Освен това Съединените щати подхващат дейности, свързани с налагането на визови ограничавания на представители на поставените от Москва управляващи в окупираните украински територии поради съпричастността им към нарушение на човешките права на малцинствени групи в Украйна.

Междувременно непрекъснатият представител на Русия при Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че западните страни лъжат за хипотетичните отвличания на украински деца и че Русия в действителност ги избавя, заяви още Ройтерс.

Новите наказания бяха оповестени в изказване на американския президент Джо Байдън във връзка националния празник на Украйна - Деня на независимостта.

" Ние, дружно с европейските ни сътрудници, поддържаме Украйна в битката ѝ за независимост и в този момент ще им помогнем в дълготраен проект ", се споделя в текста.

Украинското държавно управление счита, че от началото на съветската пълномащабна инвазия предходната година са били депортирани и/или принудително разселени над 19 500 деца.

Сред юридическите лица, добавени през днешния ден в черния лист, е интернационалният детски център " Артек ", която Държавният департамент на Съединени американски щати разказа като " съветски държавен " летен лагер ", ситуиран в окупирания от Русия Крим ".

Американското ведомство разясни, че " Артек " приема украински деца, които по-късно се включват в " патриотични стратегии за превъзпитание " и не може да се върнат при фамилиите си.

Сред глобените физически лица са консултант на губернатора на Белгородска област, комисарите по правата на децата в Калужка и Ростовска област, както и ръководителят на чеченското държавно управление.

А представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова разяснява иронично глобите против детския център " Артек ": " Ако това беше лагер за промяна на пола на малолетни или местенце за обмяна на опит сред групи трансджендъри, Вашингтон щеше да го залее многомилионни грантове, дълготрайни визи и всевъзможни награди и номинации. Но това е учебен комплекс, където са основани условия за здравословен отдих и развиване на децата. На кого ли от пропагандистите на морални уродства би се харесало това! "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР