Държавният департамент на САЩ евакуира дипломати от Китай поради опасения,

...
Държавният департамент на САЩ евакуира дипломати от Китай поради опасения,
Коментари Харесай

САЩ изтеглят дипломати от Китай, разболели се от звукови атаки

Държавният департамент на Съединени американски щати изтегля дипломати от Китай заради опасения, че може да са били наранени от мистериозно заболяване и звукови офанзиви, които са поразили и други техни сътрудници в азиатската страна и Куба. "Няколко лица " са изпратени в Съединени американски щати за по-нататъшна оценка след първичните прегледи, оповестява департаментът, представен от "Телеграф ".
Медицински екип е изпратен в южния град Гуанджоу, откакто американски чиновник, който усеща странни звуци, е диагностициран с мозъчна травмаминалия месец, съживявайки страховете, че американският противник е създал някакво акустично или микровълново устройство.
Американските представители обявиха, че признаците на чиновниците са съвместими с това, което американските дипломати са претърпели в Кубаминалата година. След първия случай в Гуанджоу са препоръчани медицински проби на чиновници от държавното управление на Съединени американски щати и членове на фамилиите им.
"Медицинските прегледи са в ход за всеки чиновник, който е забелязал признаците или желае да бъде прегледан. Медицинските експерти в Съединени американски щати ще продължат да правят цялостни оценки, с цел да дефинират повода за обявените признаци и дали резултатите са като тези, видяни в предходните наранени или е допустимо да не са свързани ", разяснява представителят на Държавния департамент Хедър Науер.
Миналата година 24 американски дипломати и членовете на техните фамилии в Куба бяха жертва на загадъчни "атаки ", които им предизвикаха пострадвания, наподобяващи мозъчни контузии. Десет канадски дипломати и техните родственици също пострадаха от странна болест.
Вашингтон разяснява тогава, че кубинските управляващи би трябвало да поемат отговорност за сигурността на американските дипломати на тяхната територия, само че държавното управление в Хавана отхвърля да знае каквото и да било за офанзиви. Съединени американски щати сътвориха работна група, която да следи загадъчните болести измежду дипломатите в Китай и Куба, разяснява държавният секретар Майк Помпей.
Държавният департамент предизвестява, че американските дипломати би трябвало да уведомяват медицинския личен състав в задачите си "ако виждат начало на признаци, които може да стартират вследствие на неидентифицирани слухови чувства. Симптоми включват зашеметяване, главоболие, звук в ушите, отмалялост, когнитивни проблеми, зрителни проблеми, недоволства от ушите и загуба на слуха и компликации при сън ", оповестява департаментът.
Изтеглянето на дипломати поради звукови офанзиви е в сензитивно за връзките САЩ-Китай време, двете страни договарят за попречване на комерсиална война и да си обменят разгорещена изразителност по отношение на претенциите на Пекин в Южнокитайско море.
Китайското държавно управление, което прави свое лично следствие разяснява, че предварителните констатации не дават никакви улики, с цел да се дефинира повода за болестта. Китайският външен министър Ван И, разяснява, че Китай не е "установил, организация или субект да е правил сходно звуково въздействие ". Той предизвестява да не се политизира случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР