Държавният департамент на САЩ е ударен от кибератака, кибер командването

...
Държавният департамент на САЩ е ударен от кибератака, кибер командването
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ е ударен от кибератака

Държавният департамент на Съединени американски щати е ударен от хакерска атака, кибер командването на Министерството на защитата раззпрати вести, предупреждаващи за допустимо съществено нарушаване, съобщи изданието The Hill.

За случая оповестява Fox News през уикенда, уточнявайки, че към момента не са ясни мащабите на офанзивата, нито кой стои зад нея. Не е ясно дали са били наранени и интервенциите на департамента. Цитирайки собствен неизвестен източник, „ Ройтерс “ заяви, че не е имало обилни разстройства и активността му не е била възпрепятствана. Не е доказано и времето на офанзивата, само че съгласно кореспондент на Fox News става дума за последните няколко седмици.

В изказване за The Hill представител на Държавния департамент изясни, че оттова „ поемат съществено своята отговорност “ за отбрана на информацията, както и че непрестанно пробват да я подобрят.

Комисията на Сената по вътрешна сигурност и държавни въпроси по-рано през месеца оцени програмата за осведомителна сигурност на Държавния департамент с оценка D, което е най-ниската допустима оценка, която държавният модел дава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР