Държавният департамент на САЩ е дал зелена светлина на Латвия,

...
Държавният департамент на САЩ е дал зелена светлина на Латвия,
Коментари Харесай

САЩ позволи на Балтийските държави и Великобритания да внасят американски оръжия в Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати е дал зелена светлина на Латвия, Литва и Естония да доставят създадени в Съединени американски щати ракети и други оръжия в Украйна, оповестяват източници на „ Ройтерс “.

Съгласно наредбите за надзор на износа, страните би трябвало да получат утвърждение от Щатите, преди да трансферират към трети страни оръжия, които са получили от Съединени американски щати. Споразуменията за трансфер ще разрешат на Естония да трансферира противотанкови ракети Javelin, а на Литва ще бъде позволено да изпраща ракети Stinger.

Говорител на Държавния департамент също удостовери, че държавното управление е одобрило прехвърлянията към трети страни, което разрешило освен Балтийските страни, само че и Англия да дават на Украйна американско съоръжение от личните си ресурси.

Новината за утвърдените прехвърляния пристигна, откакто президентът Джо Байдън съобщи на конференция, че Русия ще заплати скъпо, в случай че нападне Украйна. Москва отхвърля да възнамерява навлизане на непозната територия, само че в същото време има десетки хиляди военни в пограничните региони с Украйна, което Западът пояснява като подготовка за война, която да попречи на Украйна да се причисли към НАТО.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР