Държавният департамент на САЩ добави около 100 страни в препоръчителния

...
Държавният департамент на САЩ добави около 100 страни в препоръчителния
Коментари Харесай

САЩ обновиха списъка със страни, до които не е пропоръчително да се пътува

Държавният департамент на Съединени американски щати добави към 100 страни в целесъобразния си лист с страни, до които не се предлагат пътувания. Причината е " доста високото равнище на разпространяване на COVID-19 " в тях, съобщи Ройтерс.
До вчерашния ден Държавният департамент бе издал сходно предизвестие за 34 от общо към 200 страни по света. Сред тях от петък, 16 април, е и България.
Сега на четвърто равнище в листата с рекомендация да не се пътува до там към този момент са 131 страни. Сред добавените 97 страни са Англия, Германия, Франция, Канада и Мексико.
Държавният департамент на Съединени американски щати не посочи до по кое време ще бъде в действие рекомендацията да не се пътува.
Повечето американци към този момент имат възбрана да пътуват до Европа поради противоепидемичните ограничения. Съединени американски щати също така не позволяват на своя територия съвсем всички чужденци, които са били неотдавна в доста от европейските страни, Китай, Бразилия, Иран и Република Южна Африка, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР