Държавният департамент на опроверга изявленията на турския външен министър Мевлют

...
Държавният департамент на опроверга изявленията на турския външен министър Мевлют
Коментари Харесай

Вашингтон: Няма работна група заради С-400 с Турция, санкциите остават

Държавният департамент на опроверга изказванията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу по отношение на основаването на американско-турска работна група по въпроса за С-400. Това заяви гръцкият вестник " Катимерини ", представен от БГНЕС.
В отговор на въпрос представител на Държавния департамент на Съединени американски щати разясни, че няма такава работна група и акцентира, че Вашингтон остава изцяло зает с използването на глобите на CAATSA. Както той изясни, има единствено рутинни съвещания по отношение на въздействието, което глобите ще имат върху двустранното военно съдействие.
 Турция няма да се откаже от С-400 макар глобите на Съединени американски щати Турция няма да се откаже от С-400 макар глобите на Съединени американски щати
Турция няма да изостави съветската система за противоракетна защита С-400 поради американските наказания и ще предприеме реципрочни стъпки,...
" Няма работна група по глобите на CAATSA или по " изследване “ на заканите, които системата С-400 съставлява за F-35. Провеждат се рутинни съвещания на работното равнище по отношение на въздействието на глобите върху съществуващото военно съдействие. Оставаме ангажирани с цялостното използване на глобите, както беше оповестено от министър Помпео на 14 декември, " сподели той.
Турският външен министър съобщи сутринта, базирайки се на неотдавнашните наказания на Съединени американски щати, че двете страни са се договорили да основат взаимна работна група, която да прегледа въпроса за С-400. Министърът акцентира, че Анкара е подготвена да предприеме стъпки към възстановяване на двустранните връзки със Съединени американски щати, добавяйки, че се надява новото държавно управление при Джо Байдън да се движи в същата посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР