Държавният бюджет на Украйна е получил грантове на стойност 1,25

...
Държавният бюджет на Украйна е получил грантове на стойност 1,25
Коментари Харесай

САЩ са отпуснали на Украйна грантове на стойност 1,25 млрд. долара

Държавният бюджет на Украйна е получил грантове на стойност 1,25 милиарда $ от Съединени американски щати чрез поверителен фонд от донори на Световната банка.  Това заяви украинското министерство на финансите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11329
" През 2023 година Украйна към този момент е получила 8,45 милиарда $ директни грантове за поддръжка на държавния бюджет от Съединени американски щати. От началото на съветската инвазия в Украйна държавният бюджет към този момент е получил 20,4 милиарда $ под формата на грантове от Съединени американски щати ",  съгласно официалното съобщение на ведомството.

Грантът е възложен като част от петото в допълнение финансиране по плана " Държавни разноски за поддържане на административния капацитет " (PEACE). 

Грантовото финансиране ще бъде употребявано за възобновяване на разноските на държавния бюджет, по-специално за погашение на заплатите на държавните чиновници и плащаният по избрани стратегии за обществено подкрепяне. 

Понастоящем Украйна извършва взаимен план с Международната банка за възобновяване и развиване и Международната асоциация за развиване за поддръжка на държавни разноски за устойчива държавна администрация в Украйна за общо 16,5 милиарда $ и 1,4 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР