Държавният авиационен оператор (ДАО) подписа нов договор за доставка на

...
Държавният авиационен оператор (ДАО) подписа нов договор за доставка на
Коментари Харесай

Авиотряд 28 ще лети с гориво на Shell

Държавният авиационен оператор (ДАО) подписа нов контракт за доставка на авиационно гориво с Shell & MOH Aviation , измежду спекулации за утвърдени полети даже при липса на гориво. Темата се употребява за всяване на суматоха, разяснява министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков. Той излезе пред медиите през днешния ден, поради публикуваната информация от четвъртък.

" Своевременно сме обезпечили нов снабдител и не съществува риск ДАО да не може да извършва своите полети ", уточни министърът.

По-рано през днешния ден Гвоздейков акцентира, че условията на европейското законодателство за доставки на горива от производители с съветско присъединяване се съблюдават прецизно. Припомняме, че решението за преустановяване на вноса на съветски петрол беше гласувано от Народното събрание през декември 2023 година  и съветско гориво няма да може да се употребява.

На 29 февруари изтече контракта на ДАО с " Лукойл Ейвиейшън България " ЕООД за доставка на авиационно гориво. Съгласно изискванията на договора цената за звук от Shell & MOH Aviation е сходна с тази на предходния снабдител.
 Авиоотряд 28 ще продължи да лети
Авиоотряд 28 ще продължи да лети

Ще бъде подписан нов контракт за доставка на авиационно гориво на същата на цена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР