Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията,

...
Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията,
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се споразумяха за миграцията

Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз реализираха съглашение по миграцията, след траяли над 10 часа договаряния в Брюксел.

"Лидерите на 28-те страни от Европейски Съюз се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, в това число за миграцията " , съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия към този момент не е сама след тази среща на върха ", съобщи италианският министър председател Джузепе Конте, който в началото блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на Европейски Съюз по всичките тематики от дневния ред поради различия по отношение на решаването на миграционната рецесия.
 Джузепе Конте Джузепе Конте
Той означи, че Италия ще реши по-късно дали да сътвори центрове за банкет на мигранти на територията си. Конте сподели, че Италия не е притисната незабавно да вземе това решение.

Конте заяви, че Европейски Съюз е поел ангажимент за финансиране на фонд за помощ на африканските страни. Това бе едно от настояванията на Рим към Европейски Съюз. Конте съобщи и, че водачите на Европейски Съюз са се договорили да реформират Дъблинското съглашение за мигрантите.

"Установява се нов изчерпателен принцип за оказване на банкет и избавяне на мигрантите. И се признава основния принцип - всеки дошъл в Италия идва в Европа ", сподели Конте.

Конте приветства това, че в постигнатото съглашение се планува интегриран метод, както Италия е желала и че Европа ще е по-отговорна и по-солидарна. Той сподели, че Италия е удовлетворена от изхода от срещата и призна, че договарянията са били дълги.

Относно интервенциите за избавяне на мигранти Конте сподели, че в този момент те почиват на правилото на делене на отговорността и ще бъдат координирани от страните взаимно. Всички кораби са длъжни да почитат законите и да не месят в интервенциите на либийските служби за брегова защита, сподели Конте, наблягайки, че това би трябвало да се съблюдава най-много от корабите на неправителствените организации.

EU28 leaders have agreed on #euco conclusions incl. migration says Donald Tusk — follow the latest developments on our #EUCO live blog https://t.co/si3u5ts5AA
— POLITICO Europe (@POLITICOEurope) June 29, 2018
"Победи европейското съдействие " , означи френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще би трябвало да живее с мигрантски напън дълго време. Ние би трябвало да успеем да се оправим с това предизвикателство, оставайки правилни на полезностите си ", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че идващите в Европа мигранти не би трябвало сами да избират в коя страна да останат. Меркел добави, че страните от Европейски Съюз желаят до 2020 година да подсилят Европейската гранична работа /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в границите на съглашението за бежанците.

Меркел приветства постигнатото съглашение на срещата на върха. Тя обаче означи, че има още работа за извършване по пътя на единната система за даване на леговище в съюза.
 Заседание на Европейския съвет Заседание на Европейския съвет
"Но аз съм оптимист след през днешния ден, че ние можем фактически да продължим с работата " , сподели Меркел.

Тя заяви, че европейските водачи са се споразумели за по-строги инспекции на придвижването на претендентите за леговище в рамките на Европейски Съюз.

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че страните от Европейски Съюз са постигнали компромисно решение по казуса за миграцията, постановяващо, че разпределянето на бежанците из страните членки ще става на доброволна основа.

До 2020 година държавите-членки на Европейски Съюз ще подсилят Европейската гранична работа /Фронтекс/. Европейски Съюз ще задели и нужните средства за втория транш за Турция в границите на съглашението за бежанците.

Лидерите на Европейски Съюз удължиха икономическите си наказания против Русия до края на януари 2019 година

Санкциите бяха въведени през лятото на 2014 г.поради анексирането на украинския полуостров Крим и поддръжката на Русия за бунтовниците, сражаващи се с държавните войски в Източна Украйна.

Санкциите се отнасят за съветски банки, отбранителни и петролни компании и не разрешават на европейците да вършат финансови вложения в Русия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР