Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават
Коментари Харесай

Намаляват броя на евродепутатите?

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще заседават през днешния ден в Брюксел, с цел да обсъдят бъдещето на бюджета и ръководството на Общността.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск посочи, че диалозите ще обиден броя на депутатите в идващия Европейски парламент, избора на идващ ръководител на Европейската комисия, както и последствията за общия бюджет от напускането на Англия. Не се планува на срещата да бъдат признати решения.

По въпроса с изборите за Екологичен потенциал следващата година Туск регистрира, че евродепутатите оферират броят на мандатите да бъде понижен от 751 на 705, като част от английските места бъдат оставени в ресурс за представители на страните, които следва да се причислят към Европейски Съюз. Европейските ръководители ще обсъдят също опцията в бъдеще Европейският съвет и Европейска комисия да имат един общ ръководител. Те ще разискват опцията още веднъж бъдещият ръководител на Европейска комисия да бъде излъчен всред авансово оповестени водещи претенденти от средите на европейските партии.

Туск ще предложи за разискване насоките, които приготвя за договарянията сред Европейски Съюз и Англия за бъдещите връзки. Предстои тези насоки да бъдат одобрени през март.

Европейска комисия посочи по-рано, че напускането на Англия ще докара до годишен дефицит на към 10 милиарда евро в бюджета на Европейски Съюз. Европейският съвет би трябвало да реши по какъв начин да подходи - дали националните вноски в бюджета да бъдат увеличени и къде средствата да бъдат насочвани. Съществуват оферти в новите условия парите за земеделие и доближаване (основно градежи на пътища) да бъдат по-малко.

Сред другите въпроси пред държавните и държавните ръководители са броят на бъдещите еврокомисари, опцията националните парламенти да блокират европейско законодателство, приемането на повече решения в Европейски Съюз не с единогласие, а с болшинство. Накратко на срещата ще бъдат разисквани тематиките за финансирането на действия в Либия и за ситуацията към Кипър, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР