Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават
Коментари Харесай

Европейският съвет с извънредно заседание

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще заседават с видеоконферентна връзка в сряда, с цел да обсъдят ситуацията в Беларус. Това заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в в Туитър.

Хората в Беларус имат право да дефинират бъдещето си и свободно да изберат своя лидер, прибавя той. Насилието над протестиращите е недопустимо и е неприемливо, декларира Мишел.

Стотици хиляди жители на Беларус желаеха същински избори, показва в собствен туит висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Европейски Съюз е с народа на Беларус, добави той в същата обществена мрежа.

Миналата седмица Европейски Съюз стартира подготовка за въвеждане на спомагателни наказания против виновниците за опита за разгром над митингите в Беларус след президентските избори при започване на август. Европейски Съюз съобщи, че не приема резултатите от изборите.

I will call a meeting of the members of the European Council this Wednesday 12h00 to discuss the situation in

The people of Belarus have the right to decide on their future and freely elect their leader

Violence against protesters is unacceptable and cannot be allowed
— Charles Michel (@eucopresident)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР