Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз одобриха началото на

...
Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз одобриха началото на
Коментари Харесай

ЕС одобри началото на втора фаза от преговорите за брекзит

Държавните и държавни ръководители от Европейския съюз утвърдиха началото на втора фаза от договарянията за брекзит, включваща установяване на временен интервал и бъдещите търговски връзки сред Лондон и Брюксел, предадоха международните организации.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа в „ Туитър “, че водачите от Европейски Съюз „ са се споразумели да се премине към втората фаза “ от договарянията за брекзит и поздрави английската министър-председателка Тереза Мей.

EU leaders agree to move on to the second phase of #Brexit talks. Congratulations PM @theresa_may
— Donald Tusk (@eucopresident) 15 декември 2017 година
По-рано през днешния ден Туск съобщи, че втората фаза на договарянията без подозрение ще е същинското тестване за единството на Европейски Съюз .

„ Законопроектът за брекзит реализира добър прогрес в Камарата на общините и се движим добре в процеса на обособяване от Евросъюза. Очаквам с неспокойствие да обсъдим едно надълбоко и особено съдействие “, разяснява пък английският министър председател Тереза Мей.

Миналата седмица английският министър председател съумя да реализира в последния миг съглашение с представителите на Европейски Съюз по правата на жителите, английските финансови отговорности и статута на ирландската граница след излизането на Англия от Евросъюза през март 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР