Държавни и правителствени ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО,

...
Държавни и правителствени ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО,
Коментари Харесай

Девет членки на НАТО от Източна Европа осъдиха агресивни действия на Русия

Държавни и държавни ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО, в това число България, осъдиха нощес в Букурещ агресивното държание на Русия във връзка с Украйна и опитите за бойкот на територията на алианса - детонацията през 2014 година на склад за муниции в Чехия и " сходни съветски дейности в България ".

В срещата виртуално се включиха президентът на Съединените щати и генералният секретар на НАТО. А домакинът - румънският президент Клаус Йоханис заключи:

„ НАТО би трябвало да продължи да укрепва отбранителните и възпиращите си качества с единение и неизменност, изключително на източния фланг – от Балтийско до Черно море. Затова настоях пред президента Байдън за увеличение на военното наличие, в това число от Съединени американски щати, в Румъния и изобщо в южната част на източния фланг “.

Президентът Румен Радев е отбелязал по време на видеоконференцията, че Европейският дирек на сигурност следва да е съгласуван с развиването на НАТО и изисква съответни софтуерни и индустриални качества, оповестиха от прессекретариата на президента.

В рамките на интернационалния конгрес от формата Б9 България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша размениха отзиви и координираха свои позиции по въпроси от дневния ред на НАТО, преди провеждането на идната през юни среща на върха на Алианса в Брюксел. Като специфичен посетител във форума взе участие президентът на Съединените американски щати Джо Байдън, изявление направи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР