Държавната политика в областта на пътната инфраструктура в последните повече

...
Държавната политика в областта на пътната инфраструктура в последните повече
Коментари Харесай

МС: АПИ поддържа порочна система, възлага поръчките непрозрачно и неконкурентно

Държавната политика в региона на пътната инфраструктура в последните повече от 10 години е пленник на една институционализирана и поддържана от АПИ порочна система, при която дейностите по създаване, главен ремонт, реорганизация, настоящи поправки и поддържане на републикански пътища се разпореждат непрозрачно, неконкурентно и неикономично.
Прочетете още
Това сподели на брифинг в Министерския съвет зам.-министърът на финансите Андрей Цеков. Той даде образци по отношение на тази порочна система.

На първо място това са инхаус възлагания, вследствие на които в последните години са предоставени действия и след това превъзложени без съществуването на свободна конкуренция на стойност над 3,6 милиарда лева

" Примерите са ясни – Автомагистрала „ Хемус “ 2,7 милиарда лева, пътят Видин – Благоевград 900 млн. лева ", сподели Цеков.
" Налице са и данни за манипулиране на процедури за възлагане на публични поръчки, при които крайният резултат е, че в изискванията на лимитирана конкуренция се разходва публичен запас, преизпълнен даже прогнозните стойности на въпросните поръчки ", изясни още той.
По думите му най-пресният образец за това е решението за възлагането на Автомагистрала „ Русе – Велико Търново “. При планирана стойност на поръчката 981 млн. лева за 1,5 милиарда лева

Друг детайл на тази порочна система са рамковите съглашения за настоящ ремонт и поддържка на републиканската пътна мрежа, сподели още зам.-финансовият министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР